ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκκληση για Συγκέντρωση Υλικής Βοήθειας στους Πρόσφυγες

 Συνάδελφοι -φισσες,

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας βαρβαρότητας χωρίς τέλος, του ξεριζωμού δεκάδων χιλιάδων προσφύγων από το τόπο τους. Θύματα όλοι του εγκλήματος που ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση σε ανταγωνισμό με την Ρωσία, έχουν εξαπολύσει στην Μέση Ανατολή.

 

Καθημερινές είναι και οι εικόνες με πνιγμένους πρόσφυγες, μανάδες με τα μωρά στην αγκαλιά, που παλεύουν με τα κύματα στα νησιά του Αιγαίου, στοιβαγμένοι στις βάρκες των δουλεμπόρων .

 

Και ενώ όλο αυτό το φρικτό έγκλημα διαδραματίζεται μπροστά μας, την ίδια ακριβώς ώρα η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Συνθήκη Σένγκεν κλείνει τα σύνορα, εγκλωβίζοντάς τους στην Ελλάδα. Χωρίς τα στοιχειώδη, χωρίς τα απαραίτητα, τους στοιβάζουν κατά χιλιάδες σε χώρους ακατάλληλους να τους φιλοξενήσουν.  Για τη δε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το μόνο που προέχει, είναι η διευκόλυνση της δράσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και των Ευρωπαϊκών Αποφάσεων.

 

Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα δεν πρέπει να μείνουμε παθητικοί θεατές. Θα πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα σε αυτό το αλισβερίσι των καπιταλιστών. Να τσακίσουμε κάθε ρατσιστική και φασιστική αντίληψη. Είναι δική μας υποχρέωση να αναδείξουμε ότι η αιτία αυτού του ξεριζώματος δεκάδων χιλιάδων ανθρώπινων ψυχών από τον τόπο τους, δεν είναι άλλη από τον πόλεμο που διεξάγεται ανάμεσα σε καπιταλιστικά έθνη και οργανισμούς για τον έλεγχο περιοχών με μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές. Να δείξουμε με κάθε τρόπο την συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

 

Η Ο.Β.Σ.Α., σε συνέχεια και των προηγούμενων αντίστοιχων ενεργειών της, εκφράζοντας και έμπρακτα την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες και μετανάστες, καλεί όλα τα σωματεία και του συναδέλφους να συγκεντρώσουμε είδη πρώτης ανάγκης όπως:

 

  • Πάνες για μωρά, σερβιέτες, ατομικές συσκευασίες χαρτομάντιλα, σαμπουάν (μικρή συσκευασία), αφρόλουτρα (μικρή συσκευασία), μπισκότα, φρυγανιές, κρουασάν, γάλα για βρέφη, γάλα εβαπορέ, έτοιμες τροφές για μικρά παιδιά που δεν χρειάζονται ψυγείο, κουταλάκια – πιάτα – ποτήρια μιας χρήσης, εσώρουχα ανδρικά – γυναικεία – παιδικά, κάλτσες ανδρικές – γυναικείες – παιδικές, αθλητικά παπούτσια σε όλα τα μεγέθη και σε καλή κατάσταση.

 

Αυτά τα είδη πρώτης ανάγκης  θα μαζεύονται και με ευθύνη των σωματείων στο χώρο του Σωματείου Αυτοαπασχολούμενων Ιδιοκτητών Φορτηγών Οδικών Μεταφορών ΔΧ” (Σ.Α.Ι.Φ.Ο.Μ.) Ιωαννίνων 6 & Πέτρας στον Κολωνό καθημερνές 18:00- 20:00 και Σάββατο 10:00-13:00

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                        ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ      ΠΑΝΤΖΟΣ ΘΩΜΑΣ